Gevolgen Vitamine B12 tekort

Vitamine b12, de mogelijke gevolgen van vitamine B12 tekort.

Een vitamine B12 tekort kan ernstige nadelen en gevolgen hebben voor de gezondheid van een mens.

De stichting b12 tekort biedt uitgebreide informatie over de mogelijke gevolgen van een vitamine B12 tekort.  Vragen als heb ik een B12 tekort, klachten, oorzaken en behandeling komen op de website van deze onafhankelijke stichting uitgebreid aan de orde.  Je vindt er ook interessante boeken over vitamime B12 tekort en patiëntenverhalen. Omdat er, volgens onze informatie,  nergens anders in Nederland, uitgebreide, goed gedocumenteerde en objectieve informatie vindt over de oorzaken en gevolgen van B12 tekort, verwijzen wij u graag voor informatie naar deze website. Overigens, edelgistvlokken en zeewier, bevatten geen B12 ook al zijn de meningen daar over verdeeld.

Met name de wetenschappelijke onderbouwing van één en ander, de ervaringen van mensen met een eerder vitamine B tekort en de enquêtes, geven een goed beeld van de mogelijke gezondheidsgevolgen van een aanzienlijk vitamine B12 tekort. Indien u het werk van deze stichting financieel wilt ondersteunen, kunt u via PayPal een bedrag doneren. U vindt ook die informatie op de genoemde website.

De mogelijke gezondheidsgevolgen van een vitamine B12 tekort in een overzicht

De gevolgen van een vitamine tekort B 12 kunnen groot zijn.

-Extreme vermoeidheid

-Concentratieproblemen en geheugenverlies

-Grote wisselingen van stemmingen

-Spierpijn en gewrichtsklachten

-Slechte doorbloeding en het voortdurend koud hebben

-Hoofdpijn, oorsuizen, bleekheid

Dit zijn maar enkele opsommingen van de mogelijke gevolgen van een vitamine B12 tekort.  Op de website van de stichting vitamine B12 vindt u zéér uitgebreide informatie.

Veganisten, wees extra alert op een vitamine B12 tekort.

Als veganist moet je extra voorzichtig zijn als het om vitamine b12 gaat.
Maar je moet ook alert zijn op een Vitamine D tekort. Ook dat kan gevolgen voor je gezondheid hebben.

Als je al wat langere tijd veganist bent, moet je extra alert zijn op een mogelijk vitamine B12 tekort, zelfs als je vitamine b12 tabletten slikt. Zoals je als veganist weet, vind je b12 alleen in dierlijke producten en moet je door de inname van plantaardig geproduceerd b12 een tekort zien te voorkomen. Hier vind je meer informatie over veganistische vitamine B12.

In de wandelgang wordt veganistische vitamine B12 ook wel vegan B12 genoemd.  Deze vitamines zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten of grondstoffen, als het vitamine B12 tabletten of capsules betreft, kan je ervan uit gaan dat vegan B12 plantaardige omhulsels, vaak softgels heeft.